2017 m. vaizdo stebėjimo sistemų tendencijos

2017 m. planuojamos vaizdo stebėjimo sistemų augimo tendencijos jų saugumo, mažmeninės prekybos, valstybės, sveikatos priežiūros ir eismo valdymo srityse. Šios tendencijos taip pat prisidės prie daiktų interneto plėtros. Tarptautinių saugumo renginių organizatorius „IFSEC Global“ įvardino pagrindines vaizdo stebėjimo srities plėtros tendencijas 2017 m.

1. Išmaniųjų sprendimų diegimas stebėjimo kamerose

2017 m. tikimės naudoti platesnio panoraminio vaizdo ir didesnės raiškos kameras su daugiau jutiklių. Be to, atsiranda kamerų su įdiegtomis platesnėmis galimybėmis (suspaudimu, transliavimu, saugojimu ir analize) poreikis. Didėjant išmaniųjų sprendimų poreikiui, veiksmingai duomenų srautą valdanti saugojimo valdymo programinė įranga bus dar svarbesnė.

2. Daiktų interneto jutikliai ir vaizdo valdymas

Daiktų interneto atsiradimas yra viena pagrindinių spartaus duomenų kiekio padidėjimo priežasčių. Atsiranda iššūkis susieti daiktų interneto duomenis su vaizdo stebėjimo duomenimis ir naudoti bendrus išmaniuosius sprendimus.

Įdiegtos jutiminės technologijos dėka, miestai taps išmanesni, o jutiklio duomenys bus integruojami su vaizdo duomenimis ir analizuojami, kad miestų bendruomenės taptų dar labiau patrauklesnės.

Siekiant sumažinti spūstis, automobilių ir pėsčiųjų eismas yra dažniau fiksuojamas bei integruojamas su traukinių autobusų ir požeminių traukinių jutiklių duomenimis. Automobilių stovėjimo aikštelės gali būti stebimos, o vaizdas suderinamas su išmaniųjų matavimo prietaisų duomenimis, taip sumažinant “butelio kaklelio” efektą ir pagerinant vartotojų pasitenkinimą.

3. Daugiau analizei skirtų vaizdo duomenų

Šiuo metu 50% vaizdo analizės yra vykdoma ne saugumo tikslais. Vykdant tokią duomenų analizę, vaizdas turi būti saugojamas ilgesnį laikotarpį. Padidės vaizdo duomenų panaudojimas verslo tikslais, o tai sukurs didesnę finansinę grąžą. Itin sudėtingos vaizdo analizės programos bus geriau pritaikomos verslo sprendimams.

4. Didesnis stebėjimo poreikis sveikatos priežiūros sektoriuje

Siekiant pagerinti bendrą patalpų saugumą ir padidinti veiklos efektyvumą, reikalingas modernus vaizdo stebėjimo sprendimas. Vykstant smurtui darbo vietoje, su narkotikais susijusiems nusikaltimams, vagystėms ir terorizmui, sveikatos apsaugos organizacijos turės reikšmingai patobulinti prieigos kontrolės sistemas ir stebėjimo kameras. Pažangus ir funkcionalus stebėjimo kamerų sprendimas padės geriau stebėti pacientus ir pagerins bendrąją pacientų priežiūrą.

Be to, duomenys yra labai svarbūs sveikatos apsaugos srityje. Pavyzdžiui, norint apsisaugoti nuo teisinių pasekmių, sveikatos priežiūros įstaigoms rekomenduojama saugoti vaizdo duomenis ne mažiau nei dvejus metus.

5. Biometrinių duomenų pritaikymo antplūdis

Biometriniai duomenys vis labiau padeda apsisaugoti nuo didelių duomenų saugumo pažeidimų.

Vieši ir privatūs subjektai sieks dar didesnio kibernetinio saugumo. Pavyzdžiui, Kibernetinio saugumo aljansas Jungtinėse Amerikos Valstijose paskelbė iniciatyvą dėl pirštų atspaudų ir vienkartinių kodų naudojimo tapatybės nustatymui. Kita auganti duomenų panaudojimo sritis yra veido atpažinimas: biometrinių duomenų technologija dabar gali būti naudojama ant kūno nešiojamose kamerose.

Be to, IFSEC numato didesnį žmonių skaičiavimo programų panaudojimą, kuris padėtų transporto įmonėms sumažinti spūstis ir patobulinti paslaugas.

6. Vaizdo stebėjimo paslaugos atsiradimas

Kadangi kameros tampa išmanesnės ir jose įdiegiama daugiau jutiklių, pastebima dažnesnė tos pačios dažnių juostos analizė. Šie veiksniai suteikia pagrindą vaizdo stebėjimo paslaugos atsiradimui.

Šiame paslaugų modelyje bus įdiegti paprastesni sprendimai. Pavyzdžiui, įmonės gali centralizuoti stebėjimo paslaugas, jei yra naudojamos išmaniosios kameros su tos pačios dažnių juostos analize ir kitais jutikliais. Tai padeda automatizuoti veiksmus, sukurti iniciatyvų stebėjimo metodą ir suvokti sekimo modelį kaip prevencinę sistemą.

Šaltinis: IFSEC Global

Atgal